Start a brand new colony


The Postal Service ~ Brand New Colony

I'll be the grapes fermented, bottled and
served with the table set in my finest suit
like a perfect gentleman.
I'll be the fire escape that's bolted to the
ancient brick where you will sit and
contemplate your day.

I'll be the waterwings that save you if you
start drowning in an open tab when your
judgement's on the brink.
I'll be the phonograph that plays your favorite
albums back as your lying there drifting off
to sleep.
I'll be the platform shoes and undo what
heredity's done to you: you won't have to
strain to look into my eyes.
I'll be your winter coat buttoned and zipped
straight to the throat with the collar up so
you won't catch cold.

I want to take you far away from the cynics in this
town
and kiss you on the mouth.
we'll cut our bodies free from the tethers of
this scene, start a brand new colony
where everything will change, we'll give
ourselves new names, identities erased
.
the sun will heat the grounds under our bare
feet in this brand new colony.

everything will change...


Ta mig härifrån!

Hitta nyss flygbiljetter för 450kr enkelresa till Stockholm & Göteborg, en timme och 450 kr för att hamna på ett annat ställe än detta, verkligen inte illa! Var ungefär så här nära att slå till (visar med fingrarna så lång ifrån varandra de kan komma, vilket även ska vara längden på min kropp från tå till huvud) när jag kom på att pengarna på kontot enbart räcker till flygresan och inte så mycket annat, och bo på centralen kan man ju inte göra hur länge som helst... Tyvärr..


Så istället tog jag en dusch och drömde mig tillbaka till somrarna i Sebäng, när allt var möjligt och underbart, tills varmvattnet försvann för ett ögonblick och verkligheten slog tillbaka. Hårt.


Muffinsbesök och snöööö

Fick runt tolv, halv ett, besök av en Ingela som ungefär en månad efter att löftet utgetts bakat muffins till mig och tagit med sig. Och inte vilka muffins som helst heller, utan polkagris muffins i en påse och smarties muffins i den andra!
Så vi värmde helt enkelt upp med lite av gårdagens kinamat för att sedan smälla i oss alldeles för många muffins för att man ska våga nämna en siffra här under tiden som filmen 'Hairspray' spelades på DVD:n. Mycket mysigt och mycket mycket gott! Att filmen dessutom är rätt rolig och lättsam så där var bara som ett extra bakgrundsplus till sällskapet och smaken!
Men för att få ner/bort lite grann av allt ätande i varje fall och även rasta hunden lite så tog vi en kort promenad ner till sjön där människan även roade sig med kameralek mot ett försvunnet dimm-Frösön. Har man tur kanske resultatet kommer upp på hennes blogg inom en framtidsperiod på få se en månad eller två kanske? (förhoppningsvis läser hon och ser piken och därefter rappar på lite ;) )
Blev även lite prat om blogg design, hemside design och tankar om en gemenssam fotoblogg.. Mycket data, lite liv skulle man ju kunna säga men de låter ju lite småhårt kanske så det strök vi. Hon tyckte även att det var väldigt pinsamt att jag har varit så otroligt dålig på att skriva mail på senaste tiden till USA så det tänkte jag sätta mig och  fixa till nu innan jag måste lägga mig och läsa Jane Austin.. Men först måste jag ju till allas stora glädje (speciellt min) meddela att:


SNÖN ÄR HÄR OCH DÄRMED VINTERN!!


Memories

A red folder in an envelope,
A folder of memories
Memories from times that passed,
That just exists in photo albums from a time almost forgotten.


A room once filled with laughs,
With a grandfather young and caring
And small feet running on the wooden floor
Lemonade and crumbles on the table
And a worrying grandmother,
Telling the feet to slow down.
A perfect picture,
Waiting on being remembered,
Brought back from the past.


Traveling from post office to post office
In a red envelope,
Slowly getting closer to the hands,
That once held that lemonade glass
And once ate those cinnamon roles,
To help remember,
When life was easy
And filled with so uch energy
When dreams came true and princesses lived
And parents saved you from monsters under the bed.


So long ago but safely kept and easily brought back
With a picture,
Traveling in a red anvelope...

Sofia Wrangel, v.t 2008


Tack till den som uppfann lov!

Äntligen fredag, äntligen Novemberlov ( i oktober) !
Nu ska hör njutas och förhoppningsvis Halloweenfestas lite oxå, ha en trevlig fredag allihop jag tänker ta nån dag ledigt!


datakörkort

Datakörkort eller datafördjupning A måste vara den i särklass segaste lektionen någonsin, ja även värre än mattelektionen på onsdagar!
Man sitter här framför en dator i nästan tre timmar för att plugga in onödiga detaljer om WINDOWS 98!!! Vissa saker är även från Windows 95.. Jag menar varför?
Det minsta man kunnat begära är väl ändå en väluppdaterad och aktuell kurs?!


Börjar närma sig

Nu är det bara en timme och cirka 50 minuter kvar.. Därför känns det extra bra att jag sitter här framför datorn istället för att göra ett sista pluggryck.. Eller inte. 


(a+b)*(a+b)=formel=???

Dax för första matteprovet idag under den där underbara mattelektionen mellan 15:20-17:00 som jag brukar prata så varmt om.. Att provet dessutom kommer innehålla algebra och andragradsfunktioner gör ju inte direkt att det hela känns så himla mycket bättre. ´
Får bli till att råplugga de sista fem tio minuterna och sen hoppas på det bästa, ett G borde man väl åtminstonde kunna få, eller?


EFIT: En sån där IKEA söndag

Så hade man dragit igång en sån där Ett Foto I Timmen dag igen, men precis som vanligt så går ju allt emot en just den dan bara därför! Först så glömde jag bort hela jippot så mina tre första vakna timmar eller så blev det inga bilder.. Och när man väl kom på del då var ju förstårs batterieluckan TOM i kameran, då någon snäll bror tagit batterierna och använt dem till datormusen istället GAHH!!, slutade alltså med att hälften är tagna med mobilkamera = rätt kassa och några blev tagna med den med snodda brorsans kamera. Han måste ju betala igen på nått sätt! Dock upptäcktes de att även den kameran hade halvtaskig batterinivå. Ska nog även tilllägga att bilderna inte är tagna på exakt klockslag utan UNDER den timmen. Här kommer i varje fall dagen:

07:00-10-00 Tar ut hunden, sover en stund till, äter frukost, gör mig i ordning och lämnar över hunden till tant K.

TIO
Med skor, vantar och mobil är man äntligen på väg ut genom dörren!


 


ELVA
'Vi har de bra Vi här bak i bilen, tra la la la'


TOLV
Äntligen framme vid IKEA, dax för shopping!!

ETT
Vi följer pilarna..

TVÅ
Dax att rädda blodsockret!

TRE
Packning på 'ta själv lagret' börjar äntligen närma oss utgången

FYRA
Här kan ni tänka er en bild på en stor portion mat och med glass efteråt, vi var nämligen en sväng hos morfar och jag glömde väskan och minnet i bilen

FEM
Klockan fem kom jag i varje fall på mig och skyndade mig att ta en (DÅLIG) bild på kaffekoppen med mobilen innan klockan hann bli sex

SEX
Fem grader ute och än så länge inte så mkt varmare i bilen, tack gode någon för stjärtvärmare!

SJU
Sitter och skriver veckans matsedel i nästan totalmörker, handstilen blev därefter kan man säga..

ÅTTA
Tanka bilen bör man annars i Hammarn så dör den..

NIO
Äntligen, äntligen hemma!!


BONUS BILD (nästan TIO)


GOD NATT !


Ledsen, men så är det

Efter att spenderat alldeles för mycket tid framför skolarbeten på skolans datorer under dagen och jag för en gångs skull är ensam hemma (eller Rickard är hemma men han går förhoppningsvis och sover snart) så tänker jag dissa datorn ikväll.
Istället blir det 'Sex and the City´'-filmen, Te och Zorro mys! Ska dock försöka få ihop till bättre uppdatering under helgen, om jag får tillgång till datorn vill säga...


Patrik 1,5



Gjorde söndagen lyckad vad mer kan man säga,
förutom:
'Gå och se den!'
?


Från botten till toppen till nässprej..

De senaste två veckorna har verkligen hunnit innehålla de mesta! Började med ungefär fem dagars depresion då de mesta var grått och svart och jag gick runt som världens emotjej på skolan, kändes så i varje fall.. Sen kom Åre helgen och humöret gick uppåt igen och sedan lyckades det hör och häpna hålla i sig genom hela Måndag, tisdag, onsdag (litet dropp där pga matte, läs föregående inlägg så förstår ni att det var oundvikligt, jag menar med regn och allt?!) , torsdag och ja sen växlade vi, inte tillbaka till depresion men till Förskylning!
Hela halva gårdagen gick jag runt och kände mig som en guldfisk på land eller nått liknande, helt jättetäpp i näsan och torra spruckna läppar! Dock kändes allt lite bättre efter ett Lypsylköps besök på ICA och macka och te i Lyan, men när jag kommit hem och inga av de 110 nässprejar vi har funkat så var de bestämt, morgondagan (alltså idag) blir inställd!
Och ja det kändes inte helt fel att krypa tillbaka ner i sängen efter sjukanmälningssamtalet och bara mysa och sova lite till...


Bara undrar

Vem i hela friden är så dum att de lägger en 1,5 timmes mattelektion mellan 15:20 till TIO I FEM på en onsdags eftermiddag när det dessutom regner ute??? Och vilken lärare är då så dum att de väljer att ha en timmes svår och meningslös genomgång på detta pass?
Jo det kan jag tala om för er; MIN!
Ibland blir man lite less...