Åre från sin bästa sida

Åkte som sagt till Åre med Ingela i Lördags och dagen bjöd på ett riktigt fint Åre om än lite kallt.. Här kommer mina favoritbilder från helgen:







Gången in till kyrkogården

Ser du klistermärket 'Stina?
Yran 2007?

Ingela fotade oxå..


Förra veckans ICA kasse


Så här såg innehållet i fredags ICA kasse ut! Tänkt om man kunde lyckas med det lite oftare...
Kanske borde säga oxå att tillsammans blev det Pestopaj och Stor sallad,
och efteråt kom A & R hem med godispåse....


Åre Höstmarknad

Imorgon 8:00 jag, Ingela stationen
Redo för en heldag i lill-stockholm Åre!
Dock halvpank, en sorglig stund när kontoutdraget visade att studiebidraget kommer den sista istället för 25, men med glatt humör och god inställning så ska vi nog överleva helgen!
På kvällen blir de stugmys med sällskapsspel och onyttigheter, härligt härligt, aldrig fel att komma bort lite grann!


Still walking..

Då har jag klarat 3 dagar i rad utan att ge upp och sätta mig på bussen, måste dock erkänna att vädret verkligen har varit på min sida med sol och värme alla dagarna, dock ser helgen ut att bryta trenden med minusgrader och snöblandat regn. Jag som hade planerat topptur i Leråbacken nu när jag ändå ska till Åre i helgen men, men vi får se hur de blir.
Måste även lägga till, igen, att hösten verkligen är helt underbar med alla dess färger! Har gått både måndag och idag och det är nästan så att man vill sakta ner för att verkligen hinna njuta av utsikten över Storsjön och Frösön, de är när Östersund ser ut så här som man nästan kan förstå varför folk bor här.
Ska se till att kameran får följa med nån dag så att det blir lite mer kort, men just nu måste jag lägga mig och läsa min engelska bok och plugga inför Media provet imorgon..


Tävling/utmaning

Jag gjorde en uträkning i förra veckan och räknade då ut att om jag åker buss till och från skolan varje dag, fem dagar i veckan så blir det 10kr per tur = 20kr per dag = 100kr I VECKAN!! För att enbart ta sig 4km till och 4km från stan varenda dag! Att denna tur dessutom allt som oftast även bjuder på ett huttrande väntande på försenad buss, tre tvärnitar per åktur, jobbigt artighetsbeteende gentemot folk man halvkänner och kommer alltför nära när bussen är proppfull och resetiden inte blir de vanliga 10 utan istället 15-20 min... 

 Med detta sagt så tänkte jag utmana mig själv till att stå emot frestelsen att ställa mig på den där busshållplatsen (som ligger lite för nära i vissa avseenden) och vänta på en buss som aldrig kommer istället för att vara duktig flicka och cykla eller gå de där fjuttiga kilometrarna! Kan ju vara en smart ide då jag
1. Är superduper pank
2. Vill gå ner i vikt

Så då kommer vi till 'tävlingen' tänkte att om det nu är någon som läser här så kan de satsa på hur många, eller få, dar jag klarar mig utan bussen och den som får rätt, om det blir någon får *spänning*:

En gratis tur med stadsbussarna!!
(jag nämnde att jag var pank va?)


Sova, Somna, Sövde?

Att sova endast korta stunder och på helspänn i nästan tre veckors tid känns ungefär som att bli mörbultat * 10,
lita på mig, jag har ofrivilligt testat...

Hoppas verkligen onsdan kommer med räddningen!


Hösten är här!

På Ingelas order fick kameran följa med på dagens långpromenad med uppgiften att fånga hösten och alla dess färger. Inte mig emot, dock var jag för lat för att släpa med D70:n så istället blev det min nyhämtade Canon A550, för er som gillar detaljer.  Här nedan kommer i varje fall resultat och jag får nog erkänna att jag inte är så supernöjd med bilderna men det lär väl bli några fler vändor...


Härliga underbara färger!


 Gud lyser på sin 'Ängel' ;-) Synd att matte är ateist annars hade de nog kunnat bli en religös upplevelse?!


Hur skulle man klara sig utan Storsjön?


Klappat och klart

Allt är nu ordnat för en riktig myskväll i soffan;

- Mamma är i huvudstaden, pappa jobbar, Rickard hos Amelie och Hobbe sköter Club Crisp vilket innebär att jag äntligen har huset för migsjälv och kan njuta av tystnaden utan technomusik dunkandes från kontoret eller höra kommentaren angående tv-program/reklem från pappa, eller tjat om allt som måste göras från mamma. Underbart helt enkelt!

- Hunden är rastad och sover sött och nöjd hopkurad på sängen i kontoret

- Rickards bärbara dator är inkopplad så att man har något att fördriva reklampaus tid med

- Choklad och hemmagjord saft står inom räckhåll

- Även telefonen ligger inom räckhåll, för ifall att

- Numbers visas på TV!  (Därefter blir det fånsamtal till USA..)


Lycka

Att komma hem efter en lång och jobbig vecka efter att ha frusit så man skakat hela dan till ett tomt hus med en glad vovve, sprakande brasa och färdigt te i tekokaren, DET är verkligen lycka det!!
Att det dessutom fanns gott hembakat bröd, en skön soffa (med tillhörande filt) och, hör och häpna, bra TV program visandes gjorde alltid ännu bättre! Känns som att helgen kommer bli riktigt bra ändå, med mysig hemmakväll i ett tomt hus som bra början. Vinden vände faktiskt tillslut!
Och jag har världens bästa pappa!!


Bättre sent än aldrig??

Så kom då äntligen dagen som jag så tålmodigt (ibland i varje fall) väntat på under hela sommarn, dagen då det där lilla sms:et från  ElGiganten som säger: "Din vara är nu färdig att hämtas" kommer och lyser upp hela dagen!! Det hela blir ännu bättre när ens snälla superpappa har varit gullig och hämtat ens fina Canon kamera så att den ligger och väntar på köksbordet när man kommer hem efter en 13 timmars dag på skola och stad.
Dock hade det ju varit lite roligare om det hela hade tagit två till fyra veckor som de sa att de skulle ta istället för de nästan 4 månaderna de tog nu. Aldrig mer El Giganten säger jag bara! Ska tillbaka om nån dag och kolla om jag kan få nått tillbaka på det. Ett fint presentkort kanske så man kan köpa sig en film eller två. 

Får klura lite på det där men nu måsta jag nog krypa ner i soffan och bara koppla av lite innan jag inte kan stava alls längre..


Mattes sötnos..

.. fyller 3 idag!!


Bild från resan till Rosendal via Trollstigen i somras


Början

Så var det dax igen då, att försöka hålla igång en ny blogg med start så här på höstkanten. Det glada namnet kommer förstårs från den berömda Duveds helgen sommaren 2007 och den fina designen står Miss Ingela för, tack så mycket får man väl säga! Behövs bara lite finslipning så blir det här fin fint.
Men just nu, så här på en Måndag kväll så ska jag efter detta efterfrågande inlägg stänga ner datorn och lägga mig i soffan framför TV:n där CSI NY börjar om fem minuter ungefär. Sen blir det nog tidig läggdax för morgondagen kommer bli lång innehållandes skola, hundträning, grannknytis, och barnvaktande


Välkommen till min nya blogg!