Hemma efter mångsysselvecka


Underbar vecka med utflykter till Tjärned (bilden, sötaste kusinbarnet klippte gräset!), Nora, Omne, Bjärtrå, Kramfors, Sundsvall och så klart Nordingrå där vi även så snällt fick bo hos Morbror och Kusin I :D
Trevligt värre var det, skönt med semester ;)
Utförligare uppdateringar kanske kommer men nu är det dax att börja göra sig klar för Stråket, köpte tredagarsbiljett i dag så nu är det bara att sätta igång festen!


På Majas begäran :)

1.   2.  

3.

4.

1. Nakne kocken goes Nakne snickaren....
2. Alla skåp borta med vinden
3. Diskbänken följde även den med, så nu är det badkarsdiskning och papptallrikar som gäller
4. Taket helt klart, ett steg i rätt riktning :)

Sedan bilderna är tagna har även det börjat sågas lite i väggen in till vardagsrummet, taket som sagt helt färdigt och på det nyss upprivna golvet ligger inplastade staplar med det nya, ask(?), golvet som snart ska läggas. Så sakta men säkert går det framåt. Dock lite trixigt med matlagning utan spis & ugn under tiden men det funkar med lite tanke bakom :)


Näsla i Häggenås


Hälsade på I i helgen i hennes lilla by,
Bakade underbar morotskaka (som serverades i TeHuset bitar, extra ++!), gick fotopromenad där vi gjorde oss vän med kossorna och tittade på Hårkan, gjorde middag (eller I gjorde jag tittade på och sa uppmuntrande ord, minst lika viktigt!), avnjöt en nästan frysenspräng (senare upptinad) cider på bron i värmen för att sedan få gäster, måla vackert (The Circle of life, säger då det bättre konstverk får man leta efter) och tittade/diskuterade oss igenom 'Onskan'.
Därefter zappande tills vi slutade framför 'Fredag den 13 del 3', I tyckte mördarn hade för dåligt (inget) motiv för att döda, jag tyckte att Hajen inte heller hade det i sina filmer...
En trevlig kväll, som lett till natt, tog slut och jag sov gott på golvet under 'Zorro' täcket (den 'riktiga' Zorro alltså) och hjälpte dagen efter I att diska lite och sedan få skjuts hem i vår Oceanblå Renault
(som jag från och med idag får köra helt själv! Uppkörningen nämligen avklarad imorse! :D )


Militärdusch(ning)

Ställer mig i duschen och kan verkligen längtar efter lite varmt vatten att skölja bort svett och smuts med,
längtar efter att bli ren helt enkelt,
men det kommer inget vatten..
Jag vrider på igen och tittar på duschen som om den vore dum i huvet när det slår mig att det är jag som är det (surprise surprise). Pappa har ju nämligen slagit av vattnet så han kan riva diskbänk och dylikt utan att ha vatten som sprutar överallt. Detta som även var anledningen till att jag strax innan jag bestämde mig för att duscha var tvungen att gå över till grannarna för att få lite tvätta fönster vatten till mor, så det var ju inte som att jag inte visste om det.
Ja, jag kliver ut, drar på mig slafskläder, lägger mostras nyckel i fickan och beger mig mot deras lilla hus nått kvarter bort. Kommer dit och går igenom samma procedur igen (eller nästan, har hunden med mig så måste först se till att det är stängt till alla rum och att han inte kan smyga ner i källaren, hus med barn = småprylar som sorkar älskar att tugga på...) men denna gång kommer det faktiskt vatten
Kallt vatten!
Tänker att det kanske bara tar tid att värma upp så låter det rinna en stund medan jag drar temp. reglaget till varmaste, men inget händer. Testar åt andra hållet och då blir det, om möjligt, ännu kallare.
Så va fan kan ju inte stå i deras dusch och spola vatten i all evighet så kniper ihop ögonen och bereder mig på en Kalldusch i dess rätta bemärkelse. Hur nu det ska hjälpa att man spänner sig och blundar vet jag inte riktigt för skönt är det verkligen inte!
Men ren blev jag och snabbt gick det!


Expedition Frukost

1. 2.

3.

Steg 1. Bege dig mot vardagsrummet, ta en snäv sväng in för att undvika hyllrivning, gör knäböj ner till nedersta hyllan plocka upp tallrik av önskad storlek. Gör armsträckning mot hyllan nästan längst upp och plocka åt dig sked.

Steg 2. Gå därefter tillbaka till köket (backning är valfri, mindre risk för olycka om man ser vart man går dock), välj vägen framför eller bakom kyl & frys med hänsyn till trafikmängden för tillfället. När du väl hittat öppningen på kylskåpet bör filen stå där den ska. Häll lämplig mängd i skålen du bar med dig från vardagsrummet.

Steg 3. Ta sju försiktiga indianhopp in i kontoret, smyg förbi linneskåpet och där på en utav de två översta hyllorna bör finnas flingor av olika sort. Öva vigheten genom att nästla armen igenom allt som står ivägen och försök få ut muslin utan att flytta på något, använd samma princip när paketet ska tillbaka.

Steg 4. Har man klarat sig så här långt kan man fira med att göra hoppsansteg in till bordet i vardagsrummet där du förhoppningsvis hittar en tom yta. Varning för hunden dock, hoppsansteg kan leda till en sork i benet...

Smaklig måltid och kom gärna åter för mera morgongymnastik!


Allt jag kan är tackvare 'Äntligen Hemma'



Nu när taket är klart och saker började bli lite tråkiga tyckte vi det var dax att ta tag i Köket.
Så för att ha någonstans att ställa IKEA grejorna som anländer Torsdag har vi de senaste dagarna skruvat burit och numera kofotat sönder allt som tidigare (långt tillbaka kanske) var det snygga kök vi hade när vi flytta in -98.
Som ni ser är Z en stor hjälp, här sitter han och övervakar arbetet uppifrån ett skåp som mellanlandar på golvet.
Och pappa P ja han han är en riktig karl med kofot och allt (till och med nyklippt!)

Nu ska jag snart iväg och njuta utav min lediga kväll tillsammans med K, köksuppdatering kommer väl med tiden...


Jag blundar och drömmer om stjärnorna...


Säg o a marmelad!

Jag och fina I

Stadsfesten, Kramfors, Helgen 12-14 Juni
Tog fina buss 40 mot Sollefteå på fredagseftermiddagen för att där byta till 90 och kliva av i Kramfors
Väl i Kramfors inhandlades lite groggvirke och därefter avnjöts eftermiddagsvärmen på en parkbänk mittemot systemet tillsammans med stor (tung!) väska och sovsäck i väntan på vidare vägbeskriving till kusin Is lilla lägenhet.
Beskrivningen gavs så småningom utav stressad och utelåst kusin och den långa svettiga (med betoning på svett) påbörjades med skrämmande lite batteri på telefonen och inte många nyktra förståndiga personer i närheten. 
Så upp för en kulle och över en väg och uppför en kulle och över en å och vad ser vi där stå? 
En V på en balkong som välkomnande tog emot mig och 
svettig som en gris, osminkad och med en stor (klumpig) tung väska gör jag min entré in i förfesten, 
inte mycket för att smyga in i bakgrunden inte.. 
Fick mig dock en dusch, rena kläder och smink på och en cider i handen vilket gjorde livet bra mycket trevligare och bättre blev det när I faktiskt lyckades ta sig till sin egen lägenhet själv .
Tog tid på oss och blev de sista som gick ner, där mötte vi storkusin S, fick in I i öltält (flickan hade ID i huset hon var utlåst från..) och S bjöd på dricka. 
Avslutade dag ett efter att I blivit utslängd pga scendans (tråkiga vakter!) och langos på parkbänk. 

Dag två var lite mer förbered och efter frukost/lunch/middag på Frasses var snart alla boende i lägenheten fixade för kvällen och det fylldes snabbt på med mera trevligt folk. 
Vid åtta dök kusin E upp efter en simmdag men ganska snart tappa jag bort både kusinerna mina och vandrade istället ner på stan/byn med V, E och några till som jag umgicks med tills vi sprang in i I på tivolit.
Så vi leta reda på E (som lovat att bjuda på en åktur) och åkte virvelvinden 2 gånger på samma biljett, tredje försöket blev de griniga och inte ens mina gula skor kunde rädda oss..
Så vi gick till en annan karusell!
Regnet kom, så klart, och jag kände mig mer som en blöt katt än något annat när vi gick till scenen och sjöng med Marmeladorkestern för allt vi orka.
Därefter räknades kvällen som nästan slut, bara langos och sedan hem..
Söndag var mys och åka hem, regna ute så blev de vi hitta i frysen (strips och grillkorv) till frukost/lunch/middag innan bussen gick tillbaka mot Östersund igen..
Trevlig helg


Virvelvinden