Kanske blir det nått av oss också


Fotomontage; Emma Melander


Minnen från en tid innan allt det andra

Såg en äldre kvinna promenera över vägen idag och för en sekund trodde jag det var farmor,
från en tid långt tillbaka då allt var lättare.
Då det röda huset på kullen fortfarande var verklighet och inte en avlägsen dröm,
från tider då sena välkomstmiddagar och kojor under trappen var en självklarhet.
(Min självklarhet, nu kanske någon annans..)
En tid långt innan stolen framför mig i klassrummet gick från glatt skrattande
(med långa bruna dansande lockar)
till ekande tom
samtidigt som Mrs Greens födelsedagsmuffins blev flamberade.
Innan A & K körde hem från Moberly i halkan men bilen aldrig svängde i Paris kurvan.
(Åtminstonde försvann de som de velat;
Oväntat och fartfyllt.)
Och innan samtalen på nyårsdagen 2009,
då både mor och far helt plötsligt hamnade högst upp i släktledet,
medan en pojke skippade turordningen och trängde sig före i kön..

Såg idag en levande bild utav en farmor som brukade laga plättar till lunch medan farfar lärde mig knappra på skrivmaskinen. Som bakade tårtor och kola tills det var slut på förvaringsutrymme och alltid ringde på födelse- och namnsdagar.
Påminde om en tid då jag fortfarande var naiv nog att tro på evigt liv och lycka,
den senaste tiden har jag lärt mig bättre
Och jag vet att den tid som gått aldrig kommer komma tillbaka
så allt vi kan göra är att försöka få den tid vi har värd att minnas,
(det får bli min hemläxa under sommaren)


Och så tog man cykeln hemåt igen

Tillbaka
Imorgon skola igen
Hade kunnat stannat och haft ledigt nån vecka till
men det var kul så länge det varade!



Brunett igen!

Sa efter ungefar 24 timmar pa flyg och flygplatser (och tre timmars bilfard) kom jag fram hyffsat hel och vid liv, lite smatrott och butter over ett trasigt vasklas (tack US security, tack sa jattemycket). Vackte sa klart upp alla dar vid halv tre pa morgonen sa de kunde fa valkomna mig och sa, J var ganska inte sa jattelycklig over att bli vackt men tror anda hon var lite glad over att se mig.
Sondag var det Student firande for J och massor med manniskor har och dar och ingenstans, av mig fick hon en alg/ko/apa med studentmossa att ha runt halsen och aven choklad och 200SEK fran mor och far. Det ar i varje fall 20 bussresor med stadsbussarna nar hon kommer nasta sommar, forhoppningsvis laggs de pa nagot roligare dock..
Mandag blev en allman slodag, S kom forbi med ny cockermix valpflicka som var helt underbar, ser ut som en blond labbevalp och ja jag ar kar.. Nojer mig dock med min lilla favoritsork jag har darhemma an sa lange.
Imorse var det harfix och mitt lite for ljusa har fick ga mot det valbehovda morka hallet igen, skont!!
Nu ska jag ga och vara lite social och J ska fa gora lite skola pa datorn, far se om det blir mer uppdatering eller inte, lite storande med amerikansk tagnetbord.. Hannibal pa torsdag i varje fall, coffeeshop here I come!! (Resans forsta Starbucks blev forovrigt inforskaffad direkt efter sakerhetsjoxet i Atlanta och avnjots sedan vandrandes i terminal B :) )
Ta hand om er och ja M fika later utmarkt!


Sådärja

Längsta veckan på länge avklarad, dock har den varit rätt rolig
och idag fredag har känns det som att jag gått runt med ett leende på läpparna hela dan trots att jag började 8!
Att jag gjorde sista matten någonsin och att jag fick väldigt väldigt bra omdöme från min psykologilärare på uppsatsen jag satt med hela helgen har en stor del utav det hela!
Att jag även började min två veckor långa semester idag var väl inte direkt något som drog ner det postiva heller.. Så nu är det alltså bara lite småsaker kvar att göra som att ladda mp3 och föra över pengar,
Sen far ma helt enkelt!


usa, 6 dagar kvar

Sitter och söndagspluggar, mina patetiska försök att få färdigt psykologin innan söndag misslyckades totalt , (om inte sju och en halv rad fylld av frågetecken utan svar helt plötsligt räknas som en uppsats värd ett högt betyg...) Har Jack Johnsson sjungandes ut ur högtalarna och ett självporträtt av Frida Kahlo stirrandes upp på mig här bredvid. Lite läskigt men måste samtidigt erkänna att psykologi är rätt intresant egentligen. När man väl tar tag i det och kommer in i det vill säga och då är det största problemet att jag trasslar in mig i mina egna tankar så mycket att jag tillslut vet varken ut eller in.. Men så länge P förstår och tycker om är väl allt bra skulle jag tro :)

*Hunden grymtar och byter soffhörn, jag tar en apelsinbit och viftar på tårna*

Idag, söndag, är det i varje fall 6 dagar kvar tills jag flyger över atlanten igen, börjar bli en konstig vana det här. Men vem är jag att klaga? Har börjat fundera litegrann på packning men när pappa sa ifrån och sa max 3 par skor i resväskan stötte jag på problem.. Skulle dock kunna lösa det genom att köpa lite nya par därborta men dollarn är rätt dyr och jag rätt fattig så det känns ju lite tveksamt. Nått par måste man väl dock lyckas hitta och då har väl pappa rätt i att det blir lättare att få plats med dem om jag inte har så mycket med mig dit?!
Ett annat litet problem är att både D & K fyller år när jag är där och J tar studenten (eller festen för studenten är den 10, tror hon redan är färdig) så presenter bör inhandlas snarast men VAD? Choklad är liksom en given 'ta med' grej i varje fall och räknas tyvärr inte som present så måste vara något annat... Klurigt, klurigt,,
Trevligt är dock att mamma D redan börjat baka inför söndagens kalas och det är väl i princip, choklad, choklad och lite peacanpaj som står på menyn! Trist för min mage men lycka för mina smaklökar! :D

*Sneglar på 'Det Kognitiva Perspektivet, lyssnar halvt på mammas tjat om strumpor som aldrig har en kompis och nynnar med i 'Sleep through the Static'*

Innan packningen ens kan börja och presentshoppingen ske måste dock kusin H fås tag i. Så att jag kan följa med på fotbollsträning med kamera och intervjufrågor och i slutändan få ihop ett A3 med ÖP-lirs repotage/fakta. Dax att färska upp Indesign kunskaper som aldrig riktigt fanns alltså, spännande, spännande. Lär bli lite extra timmar i skolans källare till veckan. Kanske för en gångs får lite nytta gjort på mina otaliga håltimmar jag annars bara brukar slarva bort, slösandes pengar jag inte har på saker jag inte bör äta... (A)

*Tittar på klockan och på Worddokumentet som bör avslutas innan middag, suckar och tittar på hunden som nöjt ligger i ett soffhörn och sover med huvudet på kudden*

Dax att sluta slöa och istället ta upp arbetet igen! För med 6 dagar kvar till USA är det en del som ska bli klart för att resan verkligen ska bli semester och inte något ångestframkallande stresstjosan.. Så tills vidare;
Njut av solen för snart kommer nog regnet (som jag längtat efter hela helgen pinsamt nog....)


valborg

Så där, nu är det Maj och sista april är avklarad,
och efter många olika förslag hit och dit och fram och tillbaka hamnade jag i Häggenås hos lilla I och diverse annat trevligt folk! Tog lite tid med maten (jag var tvungen att börja innan, Hungrig Fia = gnällig Fia....) men i övrigt flöt allt bra även om resultatet i Kubbspelet är ett totalt mysterium.. vad som inte är ett mysterium är dock att jag inte fick ner en enda kubb, men desto fler grästuvor!
vaknade och hittade I bakandes i köket, så (läs noga nu) EFTER frukost blev det kladdkaka och sedan liten promenad i det soliga vädret innan jag begav mig hemåt i en buss utan sittplats till lilla mig, så jag fick åka gratis mot att måsta stå i 40 min. Inte mig emot faktiskt, alla sparade pengar är stort plus i min tillvaro!
Väl i stan blev det lite jobb i ett badhusparken så fullt av glasssugna människor att man undrade lite varför de inte bara kunde köpa big pack på ICA och äta. Innebär väl dock lite extra pengar till mig i slutet utav månaden, extra trevligt då dagen räknas som söndag(!) och förhoppningsvis lite mer arbete framöver.
Behövs om jag inte vill sova ute på gatan när vi åker till Irland i augusti..

Nu blir det i varje fall soffmys blandat med Psykologi skrivande och TV tittande, Är det någon som har några intresanta tankar om 'populär/inte populär' syndromet är ni varmt välkomna att deka med er! Kanske är det just er tanke/idé som kan ge mig mitt efterlängtade MVG i psykologi ;-)