två timmar längs stranden

Framme på den Gröna ö n och överlevt de första 24 timmarna utan problem.
Väskorna urpackade, internetfixat och så även adapter efter det lilla problemet med den jag hade köpt (den var inte gjort för svenskt till utländsk utan tvärtom på nå vis...). Träffat och börjat lära känna familjen och tror nog inte det kommer bli några större problem att överleva här borta. Dessutom har jag fått en dejt med en spansk (visade det sig) au-pair här i området imorgon, så har jag tur träffar jag någon jag kan fortsätta att umgås med. För pojkarna i all ära men jag kommer nog sakna någon i min egen ålder efter ett tag...
Dagen idag har jag dock, precis som rubriken hintar om, tagit en promenad längs havet medan familjen var iväg på egna äventyr. För er skull fick även kameran följa med så här kommer ett litet smakprov på Greystones strand;

-
-
-
-


tillslut

Så var väskan full,
maten äten, vovven rastad (och kramad)
och bilen snart packad.
Internet återser jag tidigast måndag eftermiddag,
så hejdå tills dess!


i sinom tid blir nog allting klart

Så har packningen börjat. Garderoben och byrån blir luftigare och luftigare medan sängen i källaren (där jag samlar allt innan de slutligen ska hamna i en resväska) blir trängre och trängre.. När jag åkte till USA fick jag ha med 2x23kg och behövde inte ha med mig några vinterkläder alls. Nu har jag en väska på 20kg jag får ta med och behöver ha med mig varma utekläder - ekvationen går inte ut! För jag vill ju ha med allt jag har lagt fram och jag har verkligen försökt att vara kräsen...

Imorgon kommer i varje fall bli dagen jag kommer mista mitt hår när jag desperat försöker stirra ut vågen för att ge mig ett lägre nummer och på söndag kommer jag förhoppningsvis vara så utmattad att jag kan sova hela tågresan och inte behöver sova så himla mycket på Arlanda. Där har jag förövrigt hittat sällskap, på Arlanda alltså, sprang in i en gammal klasskompis som ska åka till Australien på måndag morgon och kommer åka med samma tåg som mig för att sedan vänta med sitt resesällskap på Arlanda över natten. Helt perfekt, då kommer man ju tordas gå på toa och kanske sova lite utan att vara superorolig över bagage och sånt! Och när man inte vill sova slipper man sitta tyst och stirra in i väggen (vilket i och för sig kan vara underhållande men man brukar lessna så fort). Det kan även vara skönt att kunna prata med någon annan än sig själv och den sovande snubben på bänken 100 meter bort (även om han säkerligen är trevlig) när man inte vill vara tyst längre...
Så där det där var en uppdatering längre än 2 rader och nu tänker jag minsann sova, för om det är sant det jag skrev ska jag tydligen packa i resväskan imorgon (samt en massa annat som inte står här) och det kräver att jag är hyffsat utvilad.


Nej!

Jag har inte börjat packa än,
men jag har funderat på det..


för dom säger det så bra



Just lay down with me before you go
It's the wrong thing I know
But I don't know when I will see you again
And it gets so lonely
You'd be be foolish if you stayed here now
Maybe if you leave we can work it out
I know the city only breaks you down
And it gets you lonely
Yeah, it's gonna get lonely

You miss the feeling when you step outside
And then your mind comes all untied
And then you open up your eyes
And you don't feel lonely

And it feels bad now but it's gonna get better
Someday


100 anledningar att älska Sverige; nr 98 Mr Sork





Vovven Zorro som mest troligt har hela alfabetet intryckt i sin bokstavskombination, öron stora nog att flyga med och en päls och så krullig att den till och med syns på röntgenplåtar. Men som ändå på något vis - eller kanske just därför - är så charmig att det är omöjligt att vara förbannad längre än en kvart. Han som inte fattar att han har ont - för de är ju så jävla kul att springa och leka - och trots en ålder på snart 5 fortfarande inte vet när han är för trött för sitt eget bästa. Söt som få och go som en jag vet inte vad - när han vill - som en nitlott med vinst får han vara med på listan över de 100 bästa sakerna med Sverige!


11 dagar


* * *


nu finns bara minnena kvar


sommarcykel


håller tummarna...

 
...för att du får låna lite mer tid, finaste vännen!


korsning



Står i en korsning och försöker välja väg,
men blir bländad av ljusen 
så jag famlar i blindo efter något som ska visa
att jag valt rätt


100 anledningar att älska Sverige; nr 99 Borgsjön


Den lilla byn i Norrlands skogar där man kan skymta 'Ingenstans'.
Fröken Is tillflyktsort och stora kärlek, som hon så vänligt introducerade mig till för två år sedan.


100 anledningar att älska sverige; Nr 100 Nordingrå



Tänkte börja en liten serie där jag räknar upp 100 olika anledningar till att man kanske måste gilla Sverige lite grann så där i kanten. Kanske är det för att jag fått ett hitta på ryck. Kanske är det för att jag åker om 19 dagar och börjat tänka på allt jag kommer sakna. Kanske tyckte jag bara det var dax att våga uppskatta vårt land lite mer.
Jag börjar bakifrån och räknar nedåt, anledningarna kommer upp när jag kommer på dem och ligger inte i bäst till sämst ordning. Kommer ni på något som måste vara med får ni väl skriva ner det i en kommentar så får vi se om det kommer med. Innan Jul kanske vi lyckats räkna upp 100 stycken?


There's just something about the summertime

Miles Davis & The Cool ~ The Gaslight Anthem


plötsligt händer det


'mormors'-mostra vid Hara hamncafé

Efter en middag hos finmostra lämnar jag nu mitt halvdeppiga nostalgihumör och njuter av nuet
- i varje fall för ikväll!


älg på bild







börjar de långsamma arbetet med att gå igenom sommarens runt 700 bilder för lite fläckborttagning och radering och kan stolt meddela att den tunnaste mappen i 'Sommar 2010' nu är halvklar - nämligen den från dagen på Moose Garden.


jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i

Lars Winnerbäck



sitter och önskar för regn men får nöja mig med sol och värme som det ser ut,
försökte med långbyxor och t-shirt på promenaden men fick snällt byta till shorts och bikini när jag kom hem.
Jag som hade tänkt sitta på golvet i mitt rum och städa och pyssla med regnet mysigt smattrande mot rutorna fick istället ligga på studsmattan med en bok och låtsas bli brun.
Avkopplande ja visst men inte lika bra för att distrahera tankarna som ständigt virvlar fram och tillbaka - frågor om vad som är rätt och fel och vad jag egentligen vill göra.
Vill bara gräva ner mig i det gamla, det som varit och är färdigskrivet bara för en liten stund av stadighet. Men först måste jag vänta ut solen - för förr eller senare vet jag att den kommer gå i moln och då tänker jag sitta där på golvet och förlora mig själv i minnen och regnsmatter om så bara för en stund.


paraplyväder



Hemma efter kortvisit i Stockolm
väldigt regnig kortvisit men ändå väldigt innehållsrik
kollade till palatset, var in i slottet, åkte båttur (gratis), vandrade de gamla gatorna, åt i fängelsekällare
- som var ack så mysig -
för att slutligen krascha med fika i huset på 'Mälaröarna'...  
Vaknade upp, packa ihop och två U-svängar senare var vi ut på storvägen och påväg mot Arlanda.
Besökte ett Waynes som inte hade mackor och åt istället kall wrap men mysko juice innan det mot gaten bar av för fröken Amerikan.
Poff var hon ur sikt bakom säkerhetskontroller och annat och resan hem var påbörjad. Ungefär 26 timmar senare fick jag meddelandet att hon var framme i Madison - lilla resan så där..
Själv fick jag njuta av en nästan 12 timmar lång bilfärd från Arlanda. Trodde i omgångar att jag aldrig skulle få se det röda huset nedanför järnvägen igen, men slutligen hittade vi igen det och ja det var riktigt jävla superskönt att vara hemma igen!