midterm

-
Snart slut på en helg som bjöd på pubkväll i Bray med Debbie (var tänkt som utekväll men musiken var så bra, stället mysigt och vi båda för trötta för nattklubb), Dublin shopping och myskväll hemma i tomt hus med regnet smattrandes utanför. Dock är friden snart över och folket kommer tillbaka hem. Får förhoppningsvis reda på hur jag jobbar under veckan och resterande tid ska jag spendera med Familjen som kommer hit imorgon kväll någongång - så bloggen kommer med andra ord mest troligt bli väldigt, väldigt tyst under veckan.


3 timmar till helg

och på måndag kommer fina familjen!


helt okej utsikt från sovrummet, men badrummet var alldeles för omodernt

-
-
Malahide Castle (tyvärr fick man inte ta bilder där inne)


kyckling någon?

Måndag: Kyckling fajitas (med pasta)

Tisdag: Kyckling curry & ris/pasta
Onsdag: Grillad kyckling & potatismos/pasta
Torsdag: Kyckling med permaskinka, pesto och mozarellaost & pasta/potatismos
Fredag: Chicken nuggets & pasta

och sen tar vi dem här rätterna och återvinner dem vecka efter vecka med ett inslag av pasta och köttfärsås någon gång emellanåt. Får väl vara glad över att min morgongröt bryter mönstret något...


tar en promenad


I remember when you lost your head

-
Fick en fråga ställd och kunde inte svaret.
Började grubbla och kunde inte sluta.
Har nu spenderat senaste dagarna med för- och nackdelar listor,
analyserandes minsta lilla detalj
i ett försök att lista ut vad jag egentligen känner.
Vad jag egentligen vill.
Problemet,
ja det är helt enkelt att det finns stunder då jag vill skrika ut ett JA så att det hörs över hela Wicklow
men sen så skymtar de där glimtarna förbi,
glimtar som talar för nackdelslistan och gör att det jag lyckas få ut bara är ett
tveksamt 'nja'.
Och ett tveksamt 'nja' känns inte starkt nog att bygga ett beslut på.
Så kan någon vara snäll och reda ut trasslet av tankar och försöka bilda en klar bild för mig att titta på och kanske då, att jag kan göra ett beslut och koppla av för en liten stund.


Dagens sanning

"You can learn many things from children.

How much patience you have, for instance"


Cliffs of Moher

-
kommer mer bilder från helgen så småningom, kanske även en textrad eller två


ibland vill jag bara sitta och iakta när andra flyger


oktober kom med alla färgerna

-
-


när sanningen är uppenbar

träffade en främling på bussen,

börjar prata.
Pratar om allt; resor, jobb, skola, livet
och efter 5 minuter kan han förklara mig i en mening:
'så du är helt enkelt kreativ men lat?'
allt jag kan göra är
nicka och le,
säga 'jo det stämmer nog'.


hjulen på bussen snurrar runt runt

Ana vid vår favorithållplats i Dublins studentkvarter, dock är bilden från förra helgen men kände inte för att släpa med mig storkameran till dansgolvet igår. Bilderna under sånna kvällar får resten av folket stå för och bilder tas det...
Helgen har hittills bjudit på en rolig kväll i Bray på ny pub med musik som kanske inte direkt var min smak men folket visst i varje fall hur man klädde sig (till skillnad från alla tjejer på nattklubbarna här omkring som ser mer eller mindre ut som att de försöker sälja sig själv...). Jo och de irländska killarna bet inte folk på det här stället (eller det var vad de sa i varje fall, raggningsreplikerna är minst sagt underhållande här borta). Dock lämnade vi dom bakom oss när vårt sällskap försvann och begav och istället ut på jakt efter dom som vi senare hittade i sällskap med ännu fler spanjorer. Kommer helt klart förstå spanska snart!
Igår blev det dock irrandes runt i Dublins kvarter. Sprang in i Schweizfolket igen utan att det var meningen och träffade även ett gäng från Österriket - som det dock inte gick att ha alltför mycket konversation med då A. engelskan var bristande B. De var något överförfriskade och C. musiken var något hög. Dans, skratt och skoj blev det i varje fall men vid ett tiden började magen prata så då blev det välkända Burger King innan bussen där vi träffade två minst sagt pratglada irländare som höll oss vakna under de dryga 50 min till Greystones.
Idag (det lilla som är kvar) blir det nog lite lugnare dock så man orkar jobba i veckan. Ska möta upp A och 'Eva Longoria' om en stund och sen får vi väl se vad som händer.
Det var en liten uppdatering om nu i varje fall :)


the world spins madly on

-
En månad på den Gröna ön.
30 dagar.

Pubar har besökts, Dublin har turistats, fotokurs påbörjats, vänner har hittats.

Självklart har även barn passats, tvätt tvättats och lunchmackor fixats.

Och det är nog där i jobbet som den största prövningen har varit. Inte för att sysslorna är speciellt svåra eller krävande. Tvätta, stryka, bädda har jag inga problem med. Inte heller hjälpa med läxor, hålla sällskap och natta barn. Men när barnen i fråga inte har en aning om vad respekt, känslor och värme är då börjar det bli svårt. När nästintill det enda som hörs är ett ständigt neggande på varandra. När dom blir sårade men inte vågar visa det. Och när föräldrarna inte är någonstans i närheten. Då börjar jag tyckte det är lite småjobbigt.

För så vitt jag vet är jag inte anställd som förälder, även om det är det pojkarna skulle behöva. Någon som väljer att vara med sina barn över en utekväll med kompisarna, en promenad, en fikastund med en vän – ja jag kan fortsätta i evigheter med att rabbla saker som kommer i första hand. Så vitt jag vet är jag bara en 19-årig tjej anställd som au-pair och tyvärr kan jag inte vara mycket mer än just det.

I 10 månader kommer jag vara här och jag kommer göra mitt bästa för att vara någon sorts vuxen för pojkarna men desto viktigare tänker jag ta vara på min lediga tid. Göra utflykter, se landet, gå ut – ha roligt! För det var därför jag kom över hit. För att få se något annat och få möta nya människor. Så det är det jag tänker göra de återstående 9 månaderna!

Fast egentligen har jag redan börjat med det. Att träffa människor, se landet och ha roligt alltså! Och efter att ha spenderat kvällen igår med 5 spanska vänner med bristande engelskakunskaper finns det viss chans att jag kommer förstå spanska snart - för jag tror att om jag bara lyssnar tillräckligt noga så kommer det nog gå att förstå... Tills jag verkligen fattar vad de säger har jag dock min utmärkta översättare A till min hjälp.