ett år sedan idag.

För precis ett år sedan tog jag med mig kameran ut på en första upptäcktsfärd i Greystones. Blev kär i strandpromenaden, det nästan aldrig helt stilla havet och det kulliga landskapet. Kanske flyttar jag någongång tillbaka, om än bara för ett tag.


I brist på getter fann jag småkossor.


100 anledningar att älska Sverige; nr 88 Storsjön

För så här glad blir man när man är vid Storsjön! Ännu gladare blir man om man får åka ut med båt på sjön, eller kanske ta en skid/skridsko/spark tur på vintern när isen har lagt sig.


go middag.

En sats pizzadeg (tog hälften grahamsmjöl), chilisås, skinka, grönsaker och lite ost uppepå blev fin fin måndagsmiddag åt lilla mig. Har med andra ord inte lyckats svälta än, trots vissas oro ;)


Sveriges längsta träbro.

Utsikt mot Fränsta i gråväder.

Tog en lördagspromenad med J. bort till Vikbron och fotade lite. Med åskan mullrande en bit bort och mörka moln på väg åt ovisst håll var kanske inte förutsättningarna de bästa men blev en trevlig liten utflykt ändå.


Söndag.

Tvättar tre maskiner. Ensam i källaren medan alla andra sover gott.
Kikar på film och halvslumrar i stora, sköna sängen.
Slänger in en kaka i ugnen,
diskar bort och
väntar nu in familjen från stan.
Blir nog en bra dag, med mycket Sorkmys!


nya rumskamrater

Fick finaste tavlan av fina Carro igår, en liten inflyttningspresent hon plockat upp på IKEA bara så där. Så tills jag fått koll på hur jag får borra och hänga saker på väggarna står den på matbordet och håller mig sällskap på dagarna. På nätterna håller de utkik för yxmördare och annat otyg. Hör hemma fin fint i mitt lilla hem med andra ord ! :D


på stallbacken.

-
Börjar långsamt arbeta mig igenom de över 200 bilderna från Bergsåkertravet igår...


Rickard & Vinrankorna

Vi besökte en vingård under Frankrike resan. Efter provsmakning tog vi en promenad bland vinodlingarna innan vi for hemåt, några hundralappar fattigare, men en låda vin rikare.


Balkongutsikt


100 anledningar att älska Sverige; nr 89 Rotsidan

Platta varma stenhällar under lätta barfotafötter och havet som till synes aldrig tar slut hittar du här. Ett av Höga Kustens många guldkorn!


Första Fränsta Kladdisen

Sockersuget och baklängtan smög sig på så slängde ihop en liten kladdis innan middagslagningen satte igång. Blir kanske en bit eller två till kaffet senare, sen får jag väl bjuda hem någon i helgen eller ta med till skolan för att bli av med resten :)
Schemat var för övrigt bara något påhitt från lärarna för att det måste finnas. Dom förklarade nämligen idag, när vi äntligen fick träffa dom, att dom bara kommer låna oss lite hit och dit när dom känner för det. Till exempel imorgon blir vi kidnappade till en heldags konferens i Ånge där vi ska bevaka och sedan skriva referat på det hela. Jag och två av de andra ska dessutom sköta kameran som är ögat åt alla som sitter framför livesändingen på internet. Jag som knappt hållit i en kamera förut känner väl att det inte riktigt är min grej kanske, men är man student och blir erbjuden betalning, för något så pass simpelt, så kan man ju inte säga nej!
På fredag sedan, efter heldag på Boda Borg med hela skolan, ska vi direkt in till Sundsvall och fota trav. Ja, TRAV. Ni vet hästar som springer runt, runt, runt och goa glada gubbar som vinner massor med pengar. Där ska vi traska runt och plåta så att det bränner i fingrarna i två, tre timmar. Räknar väl med hemkomst runt åtta eller senare och sen lär man nog sova en liten stund, eller en lång...


schema!

Spegelvänt och allmänt otydligt men det till trots så är det mitt schema för året och det ser minst sagt fin fint ut!
Tidiga dagar Måndag & Torsdag, ubertidigt (11:30) på Fredagar, helt okej övriga dagar. Ämnena är dessutom så långt ifrån matte, no och idrott man kan komma. Det är istället Journalistik, Foto - massor med foto-, Design och lite lite svenska och samhälle som trängs under veckans fem dagar.
Det enda som inte är förtydligat är vart vi ska infinna oss klockan 8:10 imorgon bitti men med tanke på skolans storlek borde det gå att luska ut utan att bli mer än max 5 minuter sen.
-
Jo en liten glädjenyhet till; Jag har lov! Ni vet Höstlov, Sportlov, Påsklov och sånt högstadie/gymnasie trams! Är det inte underbart så säg?


Italien


Tack CSN!

Kikade in på kontot och blev glatt överraskad av att tre siffror blivit fem!


det var nära...

... att jag hade gjort min entré på Ålsta som en dränkt Rödluvan. Med knallgula gummistövlar, röd tygjacka med huvan uppe i ett försök att rädda den stackars luggen och allmänt dunderblöt och drippdroppande. Men.
Det slutade regna!
Jag kunde med andra ord dra på mig mina, ehm, vita converse och lämna jackan i hallen när jag traskade iväg och ställde mig med den sällsamma skaran som trängdes likt skrämda får utanför matsalen. Några i klungor, några själva, alla väntades på någon annans initiativ. Första gången på skolan var som första dagen på skolan alltid varit. Alla är gröngölingar som försöker passa in.
Slog mig i varje fall ner vid ett bord med två Foto inriktade och en journalist samt två Jakt och fiske. Förde knagglig konversation och hade trevligt. Sprang sedan genom regnet till en ny byggnad, ett nytt rum. Där stod stolarna på rad och namn efter namn blev uppropat. Hittade klassen som visade sig vara en halvbrokig skara på sex personer (senare tillkom en sjunde). Tre killar och fyra tjejer, varav tre heter Sofia..! Räknar med att det kommer bli smeknamns utdelning innan veckan är slut.
Gick på tipspromenad, fikade och tackade sedan för idag. För imorgon är det en ny och betydligt längre dag.


bää


liten risk för yxmördare

Jag bor på andra våningen i ett hus med endast sex lägenheter innanför porten.
Åt sidorna har jag två äldre damer och på nedre våningen bor ännu en äldre dam, samt Fränstas Präst och en än så länge anonym hyresgäst. Höjden upp till balkongen är minst någon meter och chansen att någon skulle få för sig att klättra uppför en tegelvägg utan minsta lilla att hålla fast i känns relativt liten. Största faran som skymtats hittills är byns moppepojkar som ränner runt och för oväsen på kvällarna, men sånna har man ju tampats med förr. Så nu mer behåller jag knivarna i köket och sover lugnt om natten ändå.


det regnar i Fränsta

Inflyttad, uppackad, nyäten och nöjd.
Ja, nöjd med det mesta faktiskt. För jag för första gången ett ställe som bara är mitt.
Mitt, mitt, mitt!
Och efter att ha bott inneboende i två (väldigt) olika familjer i två olika omgångar samt bott hemma tillsammans med 4 andra (+/- 2 eller fler) så är det faktiskt ganska skönt. Den enda som saknas är lill Sorken, och diskmaskinen lite grann...
I övrigt så har jag ca 10 min till skolan. På måndag eftermiddag ska jag försöka leta mig fram till matsalen där jag sedan, fördelsaktigt, ska försöka ta mig till bords och äta middag utan att snubbla, välta saker eller allmänt göra bort mig. Ni kan ju hålla en tumme, eller två, för att jag överlever, träffar några roliga typer och vågar mig tillbaka på tisdag.
Vore så galet jobbigt att behöva skruva isär och packa ner allt igen.


när alla poletter som ska trilla ner bara skramlar runt i huvudet i jakt på hålet

Nyss hemkommen från en Frankrike resa ska allt lite fort förberedas för en Fränsta flytt.
Så springer runt på stan, spenderar pengar, ringer, fixar, ansöker, grejar & umgås lite innan flyttlasset går på fredag morgon. Tills dess är det Stopp. Paus. Uppehåll. I bloggen.


100 anledningar att älska Sverige; nr 90 Birger

Storsjöodjurets högt älskade son, som gillar att dansa runt på land under sociala evenemang.
Stor, grön, stum, klumpig & kramgo - vad finns det att inte älska?


100 anledningar att älska Sverige; nr 91 Forsaån


upp, upp och iväg igen

Kom hem, efter en mycket trevlig & lagom Duvedshelg, för att packa upp.
Byta resväska.
Tvätta.
Torka.
Stryka.
Packa ner igen.
Lite skillnad på innehållet och denna gång hjul och namnlapp på väskan.
För ikväll åker vi iväg med brum, brum bilen och kör ner till Arlanda.
Där byter vi bil mot flyg.
Flyger runt lite, landar och letar rätt på en annan bil.
Ja därefter vet jag inte så mycket. Vi ska upptäcka delar Frankrike under en vecka,
så det blir nog bra. Bilder och sånt tjafs dyker väl upp i efterhand.


100 anledningar att älska Sverige; nr 92 Tännforsen

Introducerade fröken Persson för ett av de finare vattenfallen i Jämtland under lördagen. Spelar inte riktigt någon roll hur många gånger jag själv far dit, jag slutar aldrig fascineras över vattnets kraft & dån.
(uppdaterar med bättre bild när jag hittar till den andra datorn..)


away we go

Lurar med mig Häggenåsflickan iväg till stugan, för en, enligt Yr, regnig 'göra-så-lite-som-möjligt-samtidigt-som-man-gör-något' helg. Sen följer ompackning inför familjeresan till Frankrike på måndag!!