När det är FF hos Wrangels...


Zoo & fil helt klart en kombination värd att pröva


Bara snöbilen som saknas

Franskaläraren skulle ut i Europa och shoppa, vilket gav mig sovmorgon till 13:20. Inget man blir ledsen av direkt! Kunde äntligen sova ända till nio och vid tio blev det långpromenad i tösnön med sorken och Amelie. Därefter så kunde man ju inte bara gå in nu när det faktiskt var tösnö! Så vi satte igång och gjorde en snögubbe/snöhund. Fin och ståtlig blev den med svans, armar och nos. Fullt synlig för beskådan och beundran placerade vi den oxå, mitt på parkeringen!


Dags för en sann klassiker


'Do you have the time to listen to me whine
About nothing and everything all at once
I am one of those
Melodramatic fools
Neurotic to the bone
No doubt about it'

Green Day ~ Basket Case


Rosa ludd gör ALLA så här glada!


Snön och kylan är här, så gör som Ingela - Ta på mössan!


'Ge mig ONSDAGSFRI November!'

Äntligen kom det,
Ämnet,
Idéen
Orden!
Krönikan kanske blir skriven trots allt
Och ämnet?
Jo det blev;
'Vad har Onsdagar för tillståndsberättigande egentligen?'

Och detta,
Ja, det tycker jag verkligen att ni borde fråga er själva
För enligt mina beräkningar finns det inte mycket som ligger på Onsdagens plussida..!


Vad gör man inte för lite kaffe?

Det är nästan storm ute. Inne är det varmt och mysigt efter braseldning. Zorro är nyrastad och boken och filten ligger där på soffan. Men rastlösheten går inte att bli av med. Kanske är det inte såå roligt att vara hemma hela dagen i alle fall. Då kommer Amelie och Rickard upp ur källaren med nån fix idé om att GÅ in till News för att dricka kaffe. Så i brist på annat roligt att göra bestämmer jag mig för att följa med.
Ditvägen innebär medvind och ganska snart anländer vi till ett nästan tomt News. Beställer och slår oss ner i en av fåtöljhörnorna. Tittar på några stackare som blåser hit och dit utanför i snöovädret. Känner hur skönt det är att vara den som sitter inne och tittar på. Dricker kaffet jag beställde. Apelsinsmaken blandat med choklad och kaffe ger äkta julkänsla. Det är bara en meter vitt snötäcke ute och en sprakande brasa inne som saknas.
Dock tar det slut alldeles för fort och kvar i nio står vi ute igen. Frusna och småtrötta. Jag och Amelie röstar på bussåkning, Rickard röstar emot. Som vanligt vinnar Rickard och snart har den sista bussen på en timme åkt förbi. Det är motvind och halv snöstorm. Jag har dessutom Converseskor i brist på andra. Låga converse. 4 km kvar till värme och Rickard är inte alltför populär. 
Men det är ju vinter. Och snön faller ju faktistk för en gångs skull. Jag har dessutom varma vantar och mössa. Och skorna är jättebra att åka skridskor på. Så egentligen vad är det för mening att sura? Ingen alls! 
Kastar en snöboll i huvued på honom och mår genast mycket bättre. Skuttar runt i snön och önskar att det kunde vara vinter hela året! Hjular och gör kullerbytta. Snön kommer in mellan jackan och jeansen. Precis så som det ska vara alltså. Rödrosiga kinder och flygande snö, hur kan man inte älska vintern?!  


Nu är julen här!

Som ni ser har bloggen bytt till ett lite juligare utseende och detta är allt tack vare photoshop hjälp från Håkan! Riktigt snabbt gick det och fint blev det som alla kan se, tusen tack! Alltid bra att kunna lägga sånna där jobb på någon annan när man själv är ungefär som en skridskoåkande giraff när det kommer till blogg fixande.
Måste ju även förstårs tacka min underbara Ingela som är den som ser till att headern och färgerna blir som de ska i slutändan! Mycket praktiskt och bra att bara behöva sitta och dirrigera ;-) Nu ska här bara försökas bloggas lite mera!


När hemmet vinner kampen

Så var man änligen 18 år och ja hur känns det? Jo, ungefär som när jag fyllde 16, 17 eller 15 men med lite flera presenter och lite mera sprit inblandat. Sen lyckades jag även förstöra rösten på ett sätt jag inte lyckats med tidigare f-dagar.. Min skönsång är inget att rekommendera varken för åhörare eller mig själv. Men jag bjuder i varje fall på mig själv när jag sjunger, de måste ni ge mig; 'Stina och Ingela!

Trots en superrolig och trevlig helg kom ju dock den där måndan och veckan har varit fylld utav långa dagar, prov och annat jobbigt. Därför tog jag mig själv friheten, med all rätt enligt min åsikt, att bli 'sjuk' idag. Jag menar 'Taxi' tittande och krönikaskrivande, vem orkar sånt på en Torsdag? Speciellt när det är hål på nästan två timmar emellan. Visst är det så att man bara känner hur det börjar klia i halsen? Hur näsan rinner lite granna? Och förstårs så är ögonen är så där trötta och förskylningsirriterade?
Så man sträcker ut handen efter telefonen. Slår numret till sjukanmälningen. Pratar. Lägger på. Ler och somnar om.
Vaknar igen, utvilad och frisk!
Tänkt vad ett telefonsamtal kan göra för dagen! Helt otroligt! Synd att man inte kan lyxa till det så oftare..


Tuppen gal, 04:30

När jag igår upptäckte att dagen idag endast hade ett enda litet kort besök på skolan, mellan 9:55 & 11:15 närmare bestämt, med på agendan så såg jag framför mig en härlig eftermiddag med soffmys och film och kanske nånting smaskigt att tugga på.
Vad som senare hände har jag inte riktigt förstått ännu, men det började i varje fall med att Rickard, som jag trodde var mamma, väckte upp hunden som i sin tur väckte upp mig tills jag var klarvaken vid halv fem där någongång. Såg ingen mening i att försöka somna om direkt igen så tog en promenad med yrvädret alldeles ensam ute i morgonmörkret, ganska mysigt och stjärnklart var det ju i och för sig.
Därefter fuskade jag och tog bussen in till skolan där jag konstaterade att lektionen i fråga inte alls var så viktig som jag trott men fick i varje fall se Taxi 1, alltid något eller? Nu däremot kunde jag ju inte ta bussen en gång till, någon måtta måste det väl vara! Så rask promenad hemåt med en väska alldeles för lättviktig för att ligga kvar på min jacka och ledde till att min hand hela tiden var tvungen att dra upp den på axeln igen, något störande för er som undrar.
Blev en kvart tio minuters hundpratande med J innan jag räddade Z från ensammheten och min hunger med en tallrik gröt medan jag kunde konstatera att TV utbudet under dagarna suger, även fast man har nästan alla kanaler!
Kände mig skyldig till Z och vet. att hitta på något så det blev packad väska och 1½ timme på klubben där pojken faktiskt skötte sig ganska bra, äntligen hemma igen och skulle äntligen få åtminstonde sätta mig framför datorn och slösurfa (förtfarande ingenting på TV:n) men i precis i samma ögonblick som jag loggar in jo vad tror ni händer då?
A. Tomten kom förbi för att ge mig en förtidsjulklapp
B. Ett gäng yxmördare hoppade ut från under badkaret så jag och Zorro var tvungen att ta upp striden
eller C. Telefonen ringde och mamma ville ha möte..
Ni får själva gissa, det ledde i varje fall till att än en gång ta sig ut, i det trots allt fina vädret, för att skälla ut lite folk och fän och andra roliga saker som att hänga i kopplet och jaga pinnar ungefär.

Har i varje fall en trött (men ack så skitig) filur till vovve, vilket aldrig är fel då jag efter maten nog ska ta mig in till stan igen för lite törnerstårta, shopping och fotografi. In ska även mamma så ni kan ju gissa färdsätt...


En helgs isolering tack

Veckorna går för fort och när snön försvann märkte jag av mörkrets dåliga inverkan på mig också så i helgen tänker jag bara försvinna från allt in i böcker, både skol och vanliga och bara ta det så lugnt det går. Försöka komma ikapp lite grann och samtidigt se till att vara utvilad för en gångs skull.
Och då detta allt som oftast är omöjligt att lyckas med hemma så lämnar jag mobilen hemma och sätter mig på tåg mot Duved klockan fyra ikväll! Enda resesällskap är mamma, hund och svintung väska och sen kommer även min käre far upp imorgon med brum brum bilen.
Innan dess måste jag dock pina mig igenom morgonens datalektion (med Windows 98...) som hittills har varit helt okej, avbrott/rast tillsammans med Ingela och även Katta å några fler räddade morgonen! därefter en timmes MåBra och uppsatsskrivning i EngB i tre timmar (förhoppningsvis kortare). Är ju en given att nånstans där emellan måste godis och även kanske lite frukt införskaffas!


Obama v.s McCain

Så ikväll var det dax.
Dax att ta redo på om amerikanarna verkligen är redo för nånting nytt eller om de fegar ut i sista sekund.

Och det känns väldigt frestande att skicka i morgondagens första lektion och istället sitta upp hela natten till Filip och Fredriks valvaka, sköna killar + spännande val = annorlunda och mysig natt, så nej, nej Idrott kl 10:00 hej hej valvaka! 

(och förstårs 'Heja Obama!')