himmeln brinner






för stunden

såren är läkta nu
kvar finns bara ärren
som en påminnelse
om att aldrig glömma
det som fanns
och det som fortfarande finns


med hopp om varma sommardagar


Ibland dyker de upp, de där helgerna med något extra. De när man inte slösar bort en sekund och ständigt är omgiven av trevligt sällskap. Den här här helgen var helt klar en sådan helg!
Jag som var opepp, skulle ta det lugnt, tänkte hinna med att plugga och sova ikapp är väldigt glad att det inte blev så!

Först ut var krogenkväll till Maries ära. En kväll som var mycket trevlig. Blev en del blåmärken upptäckte jag dan efter men försöker man hjula på stortorget när man heter Sofia är det smällar man får ta...
Lördagen fick jag prova lånehalsbandet till balklänningen, och jag tycker åtminstone det blir skitsnyggt tillsammans. Väldigt väldigt glad Eva vågar låta mig låna det! Därefter kom fröken L och plockade upp mig och via Lugnvik-Häggenås-stan lyckades vi tillslut nå målet som var Rs lilla lya i Nälden. Där börjades festligheterna om i något mindre men minst lika trevlig skala som gårdagen. Underbar mat, dryck och mycket prat blev det. En del hjulningar blev det också, den här gången var jag dock smart nog att avstå...
Söndagen spenderades mestadels utomhus i solen, hjälpte till lite hemma, prickade in Grey's reprisen och slöade hela kvällen. En söndag precis så som söndagar ska vara helt enkelt och en perfekt avslutning av helgen blev den mycket goda grillade middagen bror stod för!


Aldrig, aldrig mer nationella proven!

är det inte underbara ord att få yttra på en torsdag så säg?


Mannen, mössan & hunden


ibland tar jag kort på bajstunnor



Hemma efter en helg i ödemarken med I och hennes föräldrar samt den lilla svarta som mer än gärna lämnade smällargalna-snorungarsbygd för tystnad och massor med skog! Vädret ville väl inte riktigt vara med oss men jag såg det som en del av charmen och de uppehållsstunder vi hade tog vi, enligt mig, väl tillvara på så ingen skada skedd!
Lite jobbigt var det dock att komma hem och få vardagen som en bitch slap över vänstra kinden följt av en backhand på den högra... Orkar inte förklara mer utförligt än att när man kommer hem trött och lortig är en dusch och en dörr till sitt eget rum prioritet nummer ett. När detta inte finns leder det lätt till uppgivenhet, glassätning och 'nästan-somna-i-soffan' trötthet man tappert försöker kämpa emot.
Så fort min egna säng var återlokaliserad och användbar igen kändes det genast lite bättre och trots pinsam franska lektion (som trot eller ej bar med sig ganska glada nyheter*, eller de kan vara positiva om man orkar använda sig av dem...) blev det en ganska bra start på veckan. Om än ganska fattig då två balbiljetter skulle köpas. Hejdå studiebidraget för Maj månad. Bara 28 dagar kvar tills Junis kommer eller hur var det där? Tur att jag har tillräckligt med skolarbete för att sysselsätta mig och därför inte tid att spendera pengarna jag inte har! Först ut är 'sagan om det svarta fåret' som ska skrivas, helst tills imorgon**...

* Har fortfarande möjlighet till VG om jag klarar av att få det på nationella (som är nu på torsdag...)
**Tänk att man efter snart 14 år i skolan fortfarande inte lärt sig att man inte ska skjuta upp grejor.


Body in a box ~ City & Colour



There's a funeral procession on the highway
Traffic screeches to a halt
There's people searching for a better way
To live their lives
, oh
Johnny lived a good life, you'll hear them say
As tears of sadness soak the ground
The reaper crept in, took his breath away
In the middle of the night

We celebrate the lives of the dead
It's like a man's best party, only happens when he dies
We gather 'round to pay our respects
While their souls are still searching for the light
Searching for the light

So please don't come to me on my dying day
Just let me go in peace
With all the things that I forgot to say
Racing through my mind
And don't you bury me six feet under ground
Just burn my body in a box
And let my ashes blow with the wind
Out into the night sky

We celebrate the lives of the dead
It's like a man's best party, only happens when dies
We gather 'round to pay our respects
While their souls are still searching for the light
Searching for the light