långa, korta, annorlunda dagar

så har ännu en vecka gått, helt galet vad tiden går fort! Samtidigt hinns det med så himla mycket varje dag så egentligen är veckorna oerhört långa, och tack gode gud för helgerna!

Har hunnit med egentid i form av promenader, springturer och stunder sittandes vid havet med en bok. Svårt att få nog av landskapet. Såg även till att åka in till Bray för att skriva in mig på fotokurs som kommer pågå 8 tisdagskvällar med start den 21. Önskar det kunde börja redan den här veckan men antar att man inte kan få allt. Ska bli riktigt roligt att göra något lite mer kreativt och förhoppningsvis blir det en bra klass med roliga människor. När den börjar kanske jag blir flitigare med kameran också, den har fått vila en del sen jag kom hit. Mest beror det på att det ofta regnar och jag ogärna blöter ner den i onödan och sen på kvällarna är den lite otymplig att ha med sig. Blir som att dra med sig en bökig och tung dejt till krogen typ som dessutom inte får bli spilld, bortnappad eller tappad under kvällen. Saknar därför min lilla kamera lite grann men då A har kamera så funkar det ganska bra ändå.
För utekvällar blir det. I torsdags var vi tillbaka till Dann's här i Greystones där det den här veckan var betydligt mycket livligare och dessutom lite folk i vår egen ålder vilket var trevligt. Bandet som spelar har världens sötaste farbror, tänk er en 70-80 årig man som är långsmal och oerhört stilren, sittandes på en stol med en trumma över knäet! Helt underbart! Efter att ha tittat lite på bandet förflyttade vi oss dock till enda lediga stolarna som fanns kvar och som råkade vara vid ett bord där ett gäng från trakten satt. Mycket trevliga typer. Pratade foto, resor, och Irland. Blev bjuden på öl och råkade spilla ut ett halvt glas whiskey - vilket gjorde att mitt smeknamn snabbt ändrades från The Swede till The Spiller.. ;) Innan vi visste ordet av det var musiken borta, klockan efter tolv och helt klart dax för oss att ta oss hem. Eller åtminstone för mig då jag har den stora turen att börja jobba klockan 07:00 varje morgon...
På fredagen efter en dags arbete åkte pojkarna till pappa och F till pojkvän och jag kunde spela hög musik medan jag gjorde mig iordning för att möta upp med D och åka in till Bray. Där beger vi oss efter en snabbvisit i hennes lägenhet ner mot hamnen för Martellos. Möter på vägen några idioter som skäller ut oss för att jag inte gav honom ögonkontakt när jag gick förbi. Kunde inte låta bli att börja skratta och ropa tillbaka för att fråga om han verkligen ansåg sig själv vara så viktig. Väl nere på puben sitter vi en bra stund och bara iaktar folk. Det är allt ifrån Barbie-liknande 20-åringar, äldre par, medelålders gäng, och tjejer som måste fått hjärnsläpp när de klädde på sig (eller möjligtvis fastnat med klänningen i en dörr på väg ut och inte märkt att hälften försvann.. Jo några 'vanliga' typer fanns det väl också, några få sådär.
Hamnar tillslut inne på ett av discona där vi möter en Greystones kille från Dann's som lovar att fixa taxi tillbaka till Greystones när de stänger. Det blir dans, skratt och kortare och längre konversationer med diverse mer eller mindre roliga typer. Mestadels roliga och trevliga faktiskt. Sen tänds lamporna, vi hittar igen pojken med taxin och är på väg hemåt - med ett problem taxin gör inte som vi sa åt den och åker upp i Bray för att släppa av D utan åker raka vägen mot Greystones.

Utdrag ur Taxi-konversation:
D - Jag trodde ni sa att ni kunde åka upp i Bray och släppa av mig?
Kille mittemot - Ja men det är ju det vi håller på med, vi är ju fortfarande i Bray ser du väl?
D - eh nä, vi åkte precis ut ur Bray...
K m - vart är du ifrån?
D - Tyskland men jag bor i Bray
k m - okej men jag är faktiskt härifrån och vi är fortfarande i Bray lille vän
D - så varför står det välkommen till Greystones på skylten vi passerar just nu?
k m - öh....

Fick i varje fall komma av på Church road tillslut och D fick uppleva den konstiga känslan av att återigen sova i sitt gamla hem.
Vaknade tidigt på lördag och följde D till bussen för att sedan fördriva dagen med ingenting göra. Kollade på första avsnittet av ' Lite sällskap ' som visade sig var mycket bra. Förhoppningsvis kan jag lyckas följa den härifrån. Efter ett tag kom dock sms från A och 'göra sig iordning' proceduren var igång igen för att vid 6 tiden åka in till Dublin. Där mötte vi upp ett gäng andra au-pairer (och två tjejer från Österrike som bara var där på semester). Majoriteten var spanska men det var även en från Frankrike och en från Tjeckoslovakien (och snälla be mig inte att försöka uttala eller ens stava hennes namn...). Smått galna men väldigt roliga och snart var vi alla nio ute på Dublins gator. Tappade bort nån här och nån där men lyckades då och då vara allihopa. Jag och A hamnade en stund vid bordet som tillhörde en svensexa (men han som skulle gifta sig skymtade bara förbi ibland) där de flesta visade sig vara polacker men bosatta på Irland av någon bra anledning jag inte kommer ihåg - jobb mest troligt. Blev dock iväg dragna efter en stund då vi tydligen skulle byta ställe. Gick vilse men kom in någonstans där vi hitta igen åtminstonde två av de andra 6 tjejerna. Jag kände av sömnbristen och slog över till att bli riktigt trött och vid tolvsnåret hade jag lätt kunna lagt mig under ett av borden för att sova en stund. Valde dock att istället vila ögonen på en av sångarna som spelade och lyckades hålla mig vaken. A visade sig också vara lite trött - eller bara snäll - och sa ja till att försöka ta oss hem. Vilket visade sig vara svårare än vi trodde. Sprang två varv runt Trinity College innan vi helt plötsligt såg bussen åka förbi men som tur var stanna i ett trafiklyse. Lyckades efter lite övertalning få komma ombord och efter en 50 minuter eller så var vi äntligen hemma.
Och idag, då tänker jag göra så lite som möjligt!

Kommentarer


Jana

Alltid lika glad blir jag när du har uppdaterat.

2010-09-13 @ 20:47:51
http://bilderochjag.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: