God Jul


slut

engmans har vandrat hemåt efter några timmars grötätande,
lyssnar till Owl City och försöker knapra ihop inlägget jag lovat en viss fröken
och några ord ska jag väl lyckas bjuda på..

Dagen före doppardagen (alltså idag, än är inte klockan tolv även fast min läggtid sedan en vecka tillbaka är långt överskriden) började med en äkta fia dumhet;
Robin ropar från köket att det nog blir torrt med bara köttbullar till lunch, medan jag och mamma ligger i sängen och myser med vovven, jag hör migsjälv ropa tillbaka;
'Men jag kan ju slänga ihop lite potatismos och promenera in med det till dig'
!!!
R var förståss inte sen att nappa på betet och vad ser jag migsjälv göra mellan tio och elva, jo koka potatis och morötter som jag sedan vispar ihop till ett mycket fint mos. Får mamma och hund med mig som sällskap och besöker we-butiken där Z fick pussa på pojkar (och Julia) medan hans kungatäcke beundrades..
Sprang även in i Maja, vilket var en trevlig överraskning :)
Hemma igen låg ett julkort till MIG och väntade, GLÄDJE! Det var från min 'onde vän' som egentligen är en väldigt vänlig typ som försett mig med Emmas underbara maränger tidigare på morgonen, något som passade perfekt till 'efter-promenad-kaffet'!
Kaffe, soffa.. snabbt tog det slut och allt skulle göras (helst samtidigt)
Stor minneslucka från att kaffekoppen hamnade på diskbänken och jag fick mat i mig. Några grejor som hände under denna tid har jag dock förstått vara;
* R stora paket blev inslaget, krävdes tre omgångar presentpapper på olika håll (innehållet är jag mycket stolt över och kanske kommer upp på bild imorgon eller senare på lovet)
* Polkagrisknäck kokades men slutade som polkagrisfudge...
* Mitt rum städades från topp till tå, hör och häpna
* Kontoret fick sig en storrensare, vilket i princip innebär att pappas småplock som är ÖVERALLT här inne har hamnat i diverse olika småburkar och skrymslen som han aldrig kommer hitta dem på (här ska det vara en fin händelsepil á la Riitta) han antagligen kommer köpa nytt som kommer hamna här och så går det runt runt i ett kretslopp tills ja ett mirakel sker...
* Tror (och hoppas) hunden kissades och fick mat här emellan också, servetter vek jag också förresten!

Nu får det vara slut på ord för jag tänker ta ut linserna och sova sängen nu så det så!
God Jul !


Duvmannen


nu ska jag ta och göra något vettigt en stund, typ religion...


J'aime Paris



Spontan trip till Paris någon?
Vandra runt i Montmartre och se Eiffeltornet lysa i mörkret? 


Brand New

musikvideon är nå jäkligt mysko hopkok men var de bästa jag kunde hitta



Jesus christ that's a pretty face.
The kind you'd find on someone that could save.
If they don't put me away, well it would be a miracle.
Do you believe you're missing out,
When everything good is happening somewhere else?
But with nobody in your bed,
The night's hard to get through.


And I will die all alone.
And when I arrive I won't know anyone.


Well jesus christ I'm alone again.
So
what did you do those three days you were dead?
'Cause this problem's gonna last more than the weekend.

Well jesus christ
I'm not scared to die.
I'm a little bit scared of what comes after
:
Do I get the gold chariot?
Do I float through the ceiling?
Do I divide and pull apart?
'Cause my bright is too slight to hold back all my dark.
And this ship went down in sight of land.
And at the gates does Thomas ask to see my hands?


I know you'll come in the night like a thief,
But I've had some time oh lord,
To hone my lying technique.

And I know you think that I'm someone you can trust,
But I'm scared I'll get scared.
And I swear I'll try to nail you back up. (And you won't know)
So do you think we could work out a sign. (Together.)

So I'll know it's you and that it's over, so I won't even try.
I know you're coming for the people like me,
But we all got wood and nails;
We don't turn out hate in factories.
Yea, we all got wood and nails;
We don't turn out hate in factories.
We all got wood and nails.
And we sleep inside of this machine.


avbrott i vardagen


Tog en välbehövlig paus från Östersund och spenderade lördag och söndag hos fina kussen i Kramfors tillsammans med hennes vänner och även Emma dök upp och umgicks tillslut.

En intresant utekväll som täckte det mesta blev det.
Vaknade sedan upp alldeles för tidigt, konstaterade att gårdagens vurpa resulterat i diverse blåmärken samt bula och att jag snart skulle ramla ur sängen. 
Blev därefter mysdag innan bussresa hem till ett snötäckt Östersund

Kanske blir det vit jul ändå :)


Krönikan

Sluta planera, börja leva

Tiotusentals planer görs varje dag. Listor med ’att göra’ grejor skrivs, alltid fyllda med tråkiga vardagliga sysslor som ’måste’ göras. Det ska tvättas, städas, motionernas och så kanske det där bortglömda skolarbetet med deadline för tre veckor sedan är dags att ta tag i. Däremellan ska det även hinnas med att vara social och hinna med alla nya böcker som måste läsas och filmer som måste ses. För att inte tala om alla serier man måste följa och den dagliga, mycket viktiga, facebook tiden. Jag måste ju hålla sig uppdaterad om omvärlden!

Men vem är det egentligen jag försöker lura när jag skriver mina små listor. Tror jag seriöst att jag någonsin kommer att följa alla dessa listor. Att jag en morgon kommer vakna upp supermotiverad och pigg. Nej det kommer nog aldrig att hända, det ända som händer är att jag skjuter upp det. För varför skulle det inte gå att slänga ihop en två sidors psykologi analys tre timmar innan deadline?  

Ska väl även påpeka att det inte bara är planer för morgondagen som hela tiden ligger och trycker. Minst lika mycket om inte mer är pressen på framtida mål. Framtiden ska vara utstakad och fylld av roliga påhitt, resor, ett välbetalt roligt jobb och familj. Det finns ramar på hur man ska leva och de ska man hålla sig inom. Det ska vara perfekt hemma, på jobbet/skolan och på den sociala planet. Nederlag får helt enkelt inte plats.

Problemet med detta är pressen det skapar. Att hela tiden ha ett välstädat hem med obefintlig tvätthög och alla läxor gjorda i tid är för mig en omöjlighet, eller möjligtvis ett väldigt tråkigt liv. För mig är ett roligt liv viktigare, kompisar och annat går så lätt före skola i prioriteringen och är det egentligen så fel? Finns det verkligen saker man ’måste’ göra? Det borde väl vara upp till var och en att göra det de själva känner för? Spela roll om det bryter några av omvärldens förväntningar. Man kan omöjligt vara bäst på allt och det är totalt värdelöst att sitta och gråta över det.

Istället tycker jag att det är dags att vi skrotar listorna och lever våra liv som vi vill. Låt tvätten ligga några dagar och stressa inte om det råkar gå lite sämre på ett prov. Se till att ha lite roligt istället, för i slutändan är det det ända som betyder något.


Bara för att...


Skidskytte invigningen 2 december


Måste ju låtsas att jag fortfarande har en levande blogg, det är ju trots allt fortfarande roligare att skriva här än att skriva de skolarbeten jag just nu borde ta tag i och som borde varit inskickade förra torsdagen. Eller ja, ett utav dem...
Ge mig snö och ge mig jullov så kanske jag för en nanosekund kan få tro att jag kommer ta mig igenom vårterminen också! Just nu känns det nämligen väldigt lockade att precis som E sa idag, bara inte komma tillbaka efter lovet...


ursäkter

Tänk om en fågel skulle komma in i rummet nu och kidnappa mitt USB minne,
eller R skulle spilla kaffe över hela datorn så den knastra till och brann upp,
eller hustomten skulle smyga in i natt och kidnappa hela kontoret, förminska det och använda det som fotpall.
Skulle det i så fall vara en giltig ursäkt för att inte hinna lämna in Historia arbetet innan på onsdag?
Skulle Mia snällt säga att "det är ingen fara jag vet att du arbetat hårt med det så du behöver inte lämna in"?
Skulle kanske hustomten kidnappa mig också och jag kunde leva lycklig i resten av mitt liv i en stubbe i skogen, där inte sådana här arbeten existerar?
Kanske inte är så stor chans att något av ovanstående händer, skulle vara att datorn brann upp i så fall, men man måste ju få drömma ibland...
Sen när jag har drömt färdigt, får jag väl skamset erkänna för migsjälv att denna vecka kommer innehålla många långa dagar och innan den är över kommer jag vara så bra vän med datasalen i G200 att spit:arna kommer vara gröna av avund!
Nästan lika gröna som Jamtli fåglarna jag fotade igår;


Äntligen!


Äntligen dök snön upp för att lysa upp lite i mörkret, hoppas bara den stannar kvar nu