när tiden flyger iväg

Så var ännu en helg nästan över, helt sjukt vad fort det går! Hade tänkt bara ta en lugn hemmahelg, strosandes runt i Greystones och tittandes på serier på mitt rum men det blir ju sällan som man tänkt sig och lika bra är väl det (speciellt då F hade planerat att spendera helgen mysandes här hemma i huset med sin pojkvän...). Så fredag mötte jag och A upp med två spanska tjejer som också bor här i Greystones, promenerade omkring i kylan tills vi lessnade och gick och köpa något att äta innan vi vandrade hemåt igen. Fick reda på att det tydligen är en hel del au-pairer här som bara är här för nån månad och som faktiskt betalar för att få vara här. Eller de betalar för att gå i skola i Bray och för att få gå där måste de ha en värdfamilj som de även jobbar för till viss del (utan att få något betalt annat än boende och mat..), tycker nog jag och A gjorde ett bättre val där.

Sen lördag blev det två timmars promenad med migsjälv och mina tankar längs stranden. Lyckades ta mig till nästa stad söderut men gick aldrig in och tittade omkring - det får bli nästa gång. Därefter blev det lite middag och sen tåget in till Dublin där vi först och främst kollade upp vart bussen egentligen går ifrån (efter ett missöde förra helgen som slutade med att vi fick springa ikapp bussen och sen övertala chauffören om att låta oss hoppa på för att slippa vänta till 4 bussen) och sedan mötte vi upp med ett gäng tjejer från Schweiz på Hard Rock Café. Hälften av dem visade sig vara från Greystones, en från Bray och en från nått litet ställe i närheten som vi inte lyckades riktigt förstå vart det var. Pratade på och efter ett tag förlorade vi några som skulle hem med sista tåget samtidigt som några andra kom till och strax därefter drog vi vidare. Via en Guinness inne på Temple Bar till gatumusikanter längs gatorna hamnade vi tillslut på någon slags klubb där nedervåningen bjöd på livémusik och pubkänsla och resterande två våningarna var DJ och mer dans. Blev efter ett tag galet mycket folk och att ta sig till toaletten blev en konst i sig. Vid halv två var dock både jag och A rätt nöjda (eller vi kände att strax efter två skulle vi vara nöjda och ingen av oss ville då vänta till klockan 4 för att ta oss hem, lika bra att avsluta medan det fortfarande är kul) så vi gav oss ut för att försöka hitta bussen. När den väl var hittad ville han dock inte ha våra pengar - för det var sedlar och han tog bara betalt i mynt trots att det var en jämna pengar! - så vi fick springa en stund till för att köpa biljetter och sedan äntligen få komma ombord på bussen.
Skönt att komma hem i varje fall var det och dagen idag får helt enkelt bli tillägnad slöheten. Kanske en promenad för att sedan bunkra upp i sängen framför datorn och några avsnitt Californication. För imorgon börjar en ny vecka igen och då blir det även första träffen för fotokursen och förhoppningsvis ett besök på gymmet med D!

Kommentarer


Jana

Vem är A ? Kram

2010-09-19 @ 20:07:44

Sofia

Ana, den spanska au-pairen som också bor här i Greystones :) (och D som jag också brukar skriva är Debbie - tyska au-pairen som jobbade här innan mig)

2010-09-19 @ 20:24:48

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: